Greve schoenen

Greve herenschoenen vinden zijn oorsprong in 1898. Toen opende Hermanus Greve naast een leerlooierij ook een schoenmakerij. Greve's doel was vanaf het begin al: 'Nederlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken'. Doordat Greve een van de kleinere werkplaatsen bleef konden ze ook de meest exclusieve schoenen maken. Authentiek vakmanschap en buitengewoon luxe materialen vormden de basis van de Greve Schoenen die in uitgebreide maten ranges verkrijgbaar waren.

Vakmanschap kost kop

Brogues kocht je van Van Bommel en van Greve kocht je een paar mohawks, oerdegelijk gemaakte mocassins. Ook was het mogelijk zelf exclusief een leest te laten maken voor jouw voet waarop dan een voor jouw unieke schoen gemaakt kon worden. Wanneer de schoenen kapot waren kon je ze compleet laten renoveren, zodat je lekker ingelopen schoenen weer als nieuw waren. Dat dit vakmanschap niet rendabel was bleek tot halverwege de jaren '90. De fabriek moest de productie verplaatsen naar Oost-Europa waar men niet het vakmanschap kon leveren wat de klant van Greve Schoenen gewend was.

Nieuw succes

Op dit moment wordt het merk nieuw leven in geblazen. De laatste jaren heeft Greve het plekje op het gebied van herenschoenen weer heroverd. De schoenen van Greve zijn gemaakt van de beste kwaliteit kalfsleer, afkomstig van kalveren uit de Alpen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en levensduur van Greve schoenen de perfectie benaderen. De fabriek van Greve in Waalwijk is nog steeds in gebruik. Met strakke, elegante modellen die voldoen aan het huidige modebeeld, is Greve weer helemaal terug in de schoenenwereld.

Greve hofleverancier

Sinds 1998 is Greve hofleverancier. Dit is als waardering van de toenmalige vorstin voor 100 jaar vakmanschap.

De Herenschoenenwinkel Eindhoven

Binnen het geklede segment heeft de Herenschoenenwinkel Eindhoven tevens een ruim assortiment dat onder ander bestaat uit Greve, Van Bommel, Floris van Bommel, Harris, Magnanni, Giorgio en Rehab. Alleen bij de Herenschoenenwinkel bij aankoop van een paar Greve schoenen, in de winkel of op de webshop, een passende dHw-riem naar keuze gratis (m.u.v. sale).