Over Van Bommelschoenmode

Een korte geschiedenis

In 1953 start (E.M.J.) van Bommel met zijn vader (F.J.) van Bommel in Eindhoven een schoenenwinkel aan de Willemstraat. In 1992 neemt zoon Eduard (E.F.J.) deze winkel over en verhuist naar de Hooghuisstraat. Na tien jaar succesvol ondernemen volgt wederom een verhuizing. Dit keer naar een pand aan de Vrijstraat. Tot dat moment verkoopt van Bommelschoenmode zowel dames- als herenschoenen. In 2009 gaat echter een grote droom in vervulling, terug naar de basis, daar waar het schoenengeslacht van Bommel goed in is: de verkoop van herenschoenen. Op 25 september 2009 opent E.F.J. van Bommel ‘deHerenschoenenwinkel’ in het unieke winkelgebied Admirant Shopping. Oud ontmoet hier nieuw: op de ene deur vindt u de naam van Bommel schoenmode (de naam die al generaties lang op de gevel staat), op de andere deur vindt u de naam ‘deHerenschoenenwinkel’.

Bedrijfsinformatie

DeHerenschoenenwinkel is een nieuw concept, bedacht door E.F.J. van Bommel.

DeHerenschoenenwinkel zet de man in het middelpunt. Een mooie moderne entourage, in combinatie met een ruime keuze in merken en modellen, zorgen ervoor dat mannen die schoenen nodig hebben hier op hun plek zijn. Ook aanverwante artikelen - zoals sokken van Falke - en bijbehorende schoenverzorgingsproducten maken deel uit van het assortiment. Daarnaast krijgt elke klant bij een paar schoenen een exclusieve dHw-riem cadeau (m.u.v. sale).

Het dHw-concept

Het unieke aan het concept van deHerenschoenenwinkel (dHw) is de integratie van de webshop in de winkel. Middels een verkoopzuiltje zijn alle schoenen ook op een scherm te bekijken en te bestellen. Een extra verkoper in de winkel. Al bepaalt de klant natuurlijk helemaal zelf of hij zijn bestelling op scherm wil bekijken of liever de hulp inroept van een medewerker. Bestellen vanuit de webshop kan op locatie, maar natuurlijk ook vanuit huis.

Het dHw-concept combineert het oude vertrouwde, persoonlijke verkoopmodel met de techniek van nu. En wel op een bijzonder succesvolle manier: in 2010 werd het dHw-concept genomineerd voor de ING-retailjaarprijs in de categorie ‘Bricks en Clicks’.

Verwarring?

Onze winkel in Eindhoven is een zelfstandige winkel die losstaat van de schoenfabriek van Bommel. Deze fabriek heeft een eigen webshop en is tevens de retail ingegaan met winkels in Amsterdam, Utrecht, Lelystad, Düsseldorf, Hamburg, Keulen, Antwerpen en Brugge.